A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа "Тетіївський центр професійного розвитку педагогічних працівників"
Тетіївської міської ради Білоцерківського району Київської області

Діагностика навчальних досягнень учнів початкової школи громади

Дата: 23.05.2024 09:40
Кількість переглядів: 25

   Моніторинги навчальних досягнень учнів є одним із засобів підвищення якості освіти, адже дозволяє з’ясувати рівень оволодіння здобувачами освіти знаннями та вміннями застосовувати їх на практиці. 

  У наш час зацікавлені інституції моніторинговими дослідженнями користуються все частіше тому, що з об’єктивних причин  вже кілька років поспіль не проводиться державна підсумкова атестація ні в 4х, ні в 9х, ні в 11 х класах закладів загальної середньої освіти, а все більше вчителів і експертів наголошують, що в умовах воєнного стану успішність учнів знижується.  Щоб зрозуміти як діяти у такій ситуації і проводиться освітнє діагностування.

Фото без опису

Фото без опису

Так, у  квітні 2024 року учні Денихівського та Тетіївського №3 ліцеїв (53 учні) були учасниками всеукраїнського моніторингу навчальних досягнень учнів початкової школи, який проводився Державною службою якості освіти за дорученням Міністерства освіти і науки.

15 – 21 травня Тетіївським центром професійного розвитку педагогічних працівників спільно із відділом освіти Тетіївської міської ради проведено моніторинг навчальних досягнень учнів 4 класу закладів загальної середньої освіти Тетіївської територіальної громади. Охоплено  129  учнів (40 % від загальної кількості четвертокласників)   з 10  шкіл.

Фото без опису

Фото без опису

 Метою моніторингу якості навчальних досягнень молодших школярів було не лише одержання достовірної інформації про рівень математичної, читацької і природничої їх грамотності, а й з’ясування стану реалізації цілей початкової освіти  в нашій громаді, у тому числі спрямованих на особистісний розвиток учнів; визначити об’єкти, які потрібно коригувати й удосконалювати.

Фото без опису

Фото без опису

Детальний аналіз результатів моніторингу буде оприлюднений на сторінках ЦПРПП https://tetiiv.cprpp.org.ua/ та відділу освіти https://tetiiv.osv.org.ua/, надісланий  до закладів освіти для використання   та глибшого розуміння напрямів діяльності щодо  удосконалення навчальних компетентностей школярів початкової ланки.

Кому цікаво – слідкуйте за нами !

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора